Wat Zijn Nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn speciale contactlenzen die je indoet vlak voor dat je naar bed gaat.Je draagt ze de hele nacht en terwijl jij slaapt, corrigeren de lenzen jouw ogen. Bij het opstaan doe je de lenzen weer uit en zie je de hele dag scherp, zonder bril of contactlenzen.

Waarom Nachtlenzen?

Aan nachtlenzen hoef je bijna niet te wennen, ze voelen direct prettig en zijn volkomen veilig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen voor nachtlenzen kiezen.

Op een luie dag of juist sportieve dag, op een zwoele stranddag of zo’n typische terrasdag… Je vrij en zorgeloos kunnen bewegen, dat wil toch iedereen?! Ook op vakantie of als je ‘s avonds op stap gaat zijn nachtlenzen een uitkomst: je kunt stralen zonder bril op je neus en je hebt geen last van droogaanvoelende lenzen. Nachtlenzen draag je immers alleen als je slaapt. Hoe comfortabel wil je het hebben? Door het dragen van nachtlenzen kunnen nu ook bril-/contactlensdragers onbekommerd de zomer tegemoet.

Zo Werkt Het

Nachtlenzen hebben geen direct contact met je hoornvlies, maar ze drijven op een laagje traanvocht, ook wel “traan Im” genoemd. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt deze traanfilm ervoor dat de voorkant van je hoornvlies ietsje platter wordt. Na het dragen van nachtlenzen kun je één tot twee dagen scherp zien.

Wil je, om welke reden dan ook, stoppen met het dragen van nachtlenzen? Geen probleem, je oog krijgt vanzelf weer hun oorspronkelijke vorm terug.

Meer weten? Kom langs en wij informeren je graag!